Graaiers moeten in het gevang

21-06-2012 11:42

 

Op de site van De Telegraaf staat een artikel over de directeur van het GVB. Hij zou er een potje van hebben gemaakt en als dank mag hij tegen een riant salaris adviesjes gaan geven aan de bouwers van de Noord/Zuid lijn. Handig. Een goed advies is nooit weg, zeker niet bij de Noord/Zuidlijn.

Als dit waar is (en waarom zou het niet waar zijn, het staat immers in De Krant van Wakker Nederland), dan is dat natuurlijk een beetje vreemd. Iemand doet zijn werk niet en krijgt dan een ander baantje aangeboden, door medewerkers betiteld als ‘Chef lege dozen’. De man zelf ontkent, maar forensisch accountants (ja, ja. Ze bestaan. Forenisisch accountants!) hebben aangetoond dat de man wel degelijk fout op fout heeft gestapeld.

Dit is smullen natuurlijk! Op de site van De Telegraaf stond het artikel weergegeven, met daaronder in rode letters : reageer nu! Met uitroepteken uiteraard. Nou, dat hoef je onze Telegraaflezers niet twee keer te vragen. Een kleine bloemlezing van de ingezonden stukken volgt. Om te laten zien dat we het hier hebben over hardwerkende Nederlanders, heb ik de taalfouten laten zitten.

Martijn uit Voorburg schrijft:  

Op 12 september kunnen we een sterk NEE tegen dit soort wanpraktijken laten weerklinken in Den Haag door op de PVV te stemmen. Indammen van de islam/asielzoekers industrie en een halt toeroepen aan linkse vriendjes politiek. Geert we rekenen op jouw!

Handig dat de Noord/Zuidlijn perikelen gelijk gelinkt worden aan de ‘islam/asielzoekers industrie’. Mag ik ook Martijn? Van het geld dat de PVV en de SP hadden kunnen uitsparen door niet zo lang te vergaderen (filibusteren), had het salaris van deze man tot zijn pensioen betaald kunnen worden. He, ik kan het ook. Waardeloze en irrelevante argumenten verzinnen is dus niet moeilijk. Ow sorry. Is dus niet moeilijk!!!!

Nog eentje, van Rampadarath uit Amsterdam:

Daarom worden de burgers kwaad op de Overheid. En de burgers kunnen alleen maar vloeken. En die vloek-zonde daalt neer op bekende Nederlandse Toppers. De Toppers hebben het goed en de Armen betalen de tol. En de vloek-zonde is ook op de Nederlandse Voetbal gedaald. Daarom hebben zij alle drie wedstrijden verloren. Zonde en vloek kennen geen grenzen.

Juist ja. Snap ik het nu goed dat het feit dat de directeur van het GVB een nieuwe baan krijgt, de oorzaak is van een enorme vloek-zonde, waardoor onze jongens zijn uitgeschakeld in Polen en Oekraine. Als dat zo is, hoeven ‘we’ onze woede niet meer te richten op de spelers, maar kunnen we gewoon deze meneer verrot schelden. He, lekker overzichtelijk allemaal.

Om het af te leren doen we nog een leuke van J. uit Amsterdam:

onbegrijpelijk dat zo iemand nog bij een zelfde bedrijf mag werken. de bestuurders blijken elkaar de hand boven het hoofd te houden en wanneer dit gebeurd is er nog veel niet boven tafel. graag meer onderzoek naar het functioneren bij het gvb.

Graag meer onderzoek naar het gebruik van hoofdletters en werkwoordvervoegingen. En dan die achterdocht. Er zal nog wel veel meer mis zijn. Vast wel. Bij u op het werk niet dan? Daar gaat alles exact volgens de regels en nog sterker, u loopt natuurlijk voorop bij het nakomen van alle regeltjes.

Maar goed, dit is natuurlijk een makkelijke manier om een stukje te schrijven. Even lekker lachen om de domheid van de gemiddelde Telegraaflezer. Maar het probleem is, dat dit blijft komen. Telkens weer zet De Telegraaf dit soort stukjes op de site en lopen mensen leeg achter hun toetsenbord. Niet erg, maar bij de PVV lezen ze mee. Beetje knippen en plakken en hup, ze hebben weer een verkiezingsprogramma. Ik verdenk de PVV-ers ervan dat ze met een bandrecordetje naar verjaardagen gaan en daarna de meest genoemde standpunten doorsturen naar digitale ideeënbus in Den Haag.

Ik begrijp dat, indien dit waar is, het GVB geen schoonheidsprijs verdient. Ik vind ook dat mensen die hun werk niet goed doen, daarmee moeten stoppen. Dat ze ander werk moeten gaan doen en voor dat werk beloond moeten worden. Het oude salaris mag helaas niet meegenomen worden. Vaak is de waarheid echter iets minder zwart/wit dan De Telegraaf ons doet geloven. Bij het Nederlands elftal heeft niet alleen Bert van Marwijk schuld aan de nul punten van oranje. Bij het GVB zal van alles mis zijn gegaan op het vlak van communicatie, waardoor er een onhoudbare situatie ontstond (of zoiets). Maar ja, in het woordenboek van De Telegraaf staat een dikke streep door het woord nuance.   

Ow jah, de reacties welke hierboven zijn weergegeven, werden allemaal onder werktijd geplaatst. Dan kan ik een flauwe opmerking over hardwerkende Nederlanders maken, maar ik ga er gewoon van uit dat dit mensen zijn die op andere tijdstippen hard werken.